Home Zdravlje Isprobajte ovaj jednostavan trik da biste se riješili smeđih mrlja na licu...

Isprobajte ovaj jednostavan trik da biste se riješili smeđih mrlja na licu i koži

445
0

Staračke pjege, odnosno smeđe mrlje na koži nisu strašne, ali mogu značajno smanjiti samopouzdanje. U većini slučajeva pojavljuju se na licu, rukama, ramenima i udovima, a s godinama postaju sve brojniji.

Velike smeđe mrlje na koži prvi su znak starenja.

No, mi ćemo vam predložiti jednostavan, ali učinkovit prirodni trik za uklanjanje staračkih pjega. No, kako biste spriječili njihovu pojavu i otklonili ih, prije svega morate znati točan uzrok njihove pojave.

Staračke pjege najčešće su posljedica pretjeranog izlaganja suncu i UV zrakama, bez obzira jeste li se sunčali bez kreme za sunčanje ili ste koristili solarij.

Što više vremena provodite u sunčanju, melanin se brže pojavljuje u tijelu, što daje tamniju nijansu kože. Međutim, tamna preplanulost nestaje, ali smeđe mrlje ostaju na koži jer je melanin na tim područjima kože bio preaktivan.

Ako se pitate mogu li ove mrlje ugroziti vaše zdravlje, moramo vas razočarati jer je odgovor potvrdan. Oni ne moraju nužno dovesti do raka, ali svakako imajte na umu sljedeće jer su redoviti samopregledi najbolji način prevencije ozbiljnih problema:

-Ako pocrvene ili postanu osjetljivi, odmah se posavjetujte s liječnikom

-provjeriti imaju li čudne granice oko sebe

-provjerite mrlje i vidite mijenja li im se boja, osobito ako su mnogo tamnije od drugih

– Provjerite rastu li ili se na neki način mijenjaju

Ako vas zabrinjavaju staračke pjege, dogovorite pregled kod svog dermatologa. Kako biste se riješili sumnje, poduzmite test “ABCDE’s of Melanoma” i provjerite problem.

Sljedeći trik pomoći će vam da na jednostavan način uklonite staračke pjege:

Jednostavnu otopinu soka od dva osnovna sastojka pripremite u nekoliko minuta i nanesite na mrlje. Sljedeći videozapis pružit će vam sve što je potrebno

Previous articleUklonite svaki otrov iz tijela u samo 2 dana uz plan detoksikacije za vikend
Next articleNajučinkovitiji način za zaustavljanje migrene u trenu