Home Žena 7 najčešćih pogrešaka koje možda radiš kod nanošenja korektora

7 najčešćih pogrešaka koje možda radiš kod nanošenja korektora

359
0

Korektor je gotovo neizostavan make up proizvod koji prvenstveno koristimo za prekrivanje nedostataka, ali ponekad zbog sitnih pogreški koje radimo prilikom šminkanja napravimo suprotan efekt

Kada muku mučimo s malim prištićem na licu ili kad ne želimo da cijeli svijet vidi naše tamne podočnjake, prvo što ćemo uzeti u ruke je korektor. Gotovo da nema žene koja ne posjeduje barem jedan korektor u svojoj kozmetičkoj torbici jer osim što smanjuje nesavršenosti, također i osvježava naše lice.

Koristiš pogrešnu nijansu korektora
Korektor dolazi u nekoliko različitih oblika – u sticku, olovci, kremi i tekućem obliku i stavlja se kako bi prekrio male nesavršenosti poput akni ili podočnjaka. Nanosi se direktno na ciljano mjesto, no pripazi da ga dobro pomiješaš, odnosno izblendaš s puderom kako bi sve izgledalo ujednačeno. Važno je da koristiš korektor koji naravno, odgovara tvojoj boji kože jer u suprotnom ćeš postići kontraefekt.

Ne brineš dovoljno o svojoj koži
Pravilna njega kože može uvelike doprinijeti da tvoja šminka traje duže odnosno u ovom slučaju da korektor bolje izgleda na licu. Za čistu, zdravu kožu potrebno je čistiti lice dva puta dnevno (ujutro i navečer) te nanositi hidratantnu kremu na čistu, vlažnu kožu. Osim toga, dobro će ti doći i piling licajednom tjedno kako bi uklonila mrtve stanice kože.

Budi najbolja verzija sebe.

Ne koristiš primer za lice
Nakon što si hidratizirala lice, bilo bi dobro nanijeti primer za lice prije nego naneseš puder i korektor. Primer može pomoći u stvaranju ravnomjerne, glatke podloge za ostatak šminke, ali i pomoći produljujiti trajnost i postojanost šminke na licu.

Prvo stavljaš korektor pa puder
Mnoge žene griješe nanoseći korektor prije nanošenja pudera. Prvo se zapravo treba postaviti podloga odnosno puder jer ako se prvo nanese korektor, veći dio će se obrisati kada naneseš puder. Isprobaj oba načina i vidjet ćeš da ovaj način daje puno bolje rezultate.

Previše trljaš korektor
Ključna stvar za korištenje korektora zapravo je znati kako i koliko ga treba nanijeti. Poanta stavljanja korektora je da se stopi i da se ne primijeti na licu, ali s druge strane treba ga staviti dovoljno da prekrije nedostatke. Prst, četkica ili kist su najbolje opcije za nanošenje korektora, a ono što trebaš je utapkati malu količinu na nekoliko točaka ispod oka, iznutra prema van i zatim ga lagano utapkati u kožu bez pritiska kako bi se prijelazi što bolje izblendali i to je to.