Home VIP PONOVO NA SUDU: Diskvalifikovani osuđen na godinu – Advokati odmah reagovali…

PONOVO NA SUDU: Diskvalifikovani osuđen na godinu – Advokati odmah reagovali…

399
0
Zadruga,
Zadruga,

Nisu zadovoljni odlukom Višeg suda u Beogradu…

Bivši učesnik “Zadruge 6” i kaskader Uroš Ćertić uložio je žalbu na presdudu Višeg suda u Beogradu gde je osuđen na godinu dana kućnog izdržavanja kazne zbog vitlanja pištoljem u filijali jedne banke. On se ponovo našao pred licem pravde gde je Apelacioni sud prethodne nedelje razmatrao presudu koja mu je izrečena.

Ćertić je u septembru prošle godine priznao krivicu, zbog čega je dobio godinu dana kućnog zatvora bez mogućnosti napuštanja prostorije, a njegov advokat Mladen Magdalenić, izjavio je tada za domaće medije da je na ovu odluku suda uložena žalba.

– Uroš je prvostepenom presudom, na koju smo se žalili, osuđen na godinu dana zatvora koji će se izvšiti tako što neće smeti da napušta prostorije. Pred Apelacionim sudom održana je javna sednica, na kojoj su razmatrane žalbe i očekujemo da uskoro dobijemo odluku – potvrdio je za “Kurir” Ćertićev branilac, advokat Mladen Magdalenić.

Ćertić je tokom boravka u “Zadruzi” objasnio šta se desilo i priznao da je pogrešio:

– Tamo gde sam bio je bio i Stefan Đurić Rasta. Sutra je konačno došao dan da idem na suđenje. Nikom to ne preporučujem. Oružje je za miliciju, za SAJ, za vojsku. Nemojte da pravite sprdnju od toga. Majka neka zove mog oca, otac mog advokata da dođe pola sata ranije. Molim sve novinare da ne prave cirkus od ovog ozbiljnog suđenja, jer taj nepromišljeni postupak može da me odvoji od deteta od 2 do 12 godina – počeo je Uroš u programu uživo i dodao:

– A vi ako se budete ovde sprdali sa tom temom, bićete ozbiljno tuženi. Kajem se, naravno, ne preporučujem nikom da se šeta po centru grada ili bilo kom delu grada s oružjem. To je za miliciju ili za kaskadere na zatvorenom, bezbednom filmskom setu sa ćorcima. Ozbiljna je tema, nije bila pompa i zaj**ancijaa. Ne mogu nikome da zabranim da dođe, ali nemojte da pravite cirkus od suđenja – rekao je Ćertić.

Podsetimo, Uroš je uhapšen zbog nelegalnog posedovanja oružja, nakon što je njime vitlao po ekspozituri jedne banke.

– Sve je nastalo iz svađe sa zapolenim u ekspozituri preko puta Bajlonijeve pijace. Istina je da sam optužen za posedovanje i nošenje nelegalnog oružja, pištolja, ali pošto je istraga još u toku i trenutno se branim sa slobode, ovo je sve što mogu da kažem, a da se toga tiče – pričao je ranije Ćertić, a zatim dodao:

– Kada se to desilo nazvao sam advokata da odmah dođe u stanicu, a onda sam se javio nevenčanoj supruzi Ivani i to je bilo to. Sledeći put smo se čuli i videli posle 19 dana – ispričao je kaskader i otkrio da je dva dana nakon njega došao i Rasta sa kojim se družio u pritvoru.

Izvor: net