Home Zanimljivosti ZVANIČNO SAOPŠTENJE PORODICE JANJUŠEVIĆ: Nakon sahrane najmlađeg sina sa tugom se obratili...

ZVANIČNO SAOPŠTENJE PORODICE JANJUŠEVIĆ: Nakon sahrane najmlađeg sina sa tugom se obratili javnosti…

7016
0
Marko Janjusevic Janjus,
Marko Janjusevic Janjus,

Svaka reč kida srce…

Na groblju u rodnom Prijepolju sahranjen brat učesnika ”Elite” Marka Janjuševića Janjuša, Mihajlo Janjušević.

Mihajlo je sebi oduzeo život u 27. godini života, kako mediji spekulišu vešanjem, a porodica Janjušević neutešna je zbog bolnog gubitka.

Potresne scene sa groblja nema koga nisu dotakle i dovele do suza, a Janjuš i njegov drugi brat Boris dugo posle sahrane nisu želeli da odu s Mihailovog groba.

Nakon sahrane, porodica Janjuešević jedva je smogla snage da se obrati svima onima koji su došli da isprate Mihaila na večni počinak i pruže im podršku u najtežim trenucima.

– Zahvaljujemo se svima koji su danas bili sa nama. Molimo sve da Mihailu oproste voljne i nevoljne grehe – poručila je porodica nakon sahrane.

Sahrana Mihajla Janjuševića bez popa

Mladi Mihajlo odlučio je da izvrši samoubistvo, što se smatra jednim od najvećih grehova. U ovakvim slučajevima pop ne dolazi na sahranu, osim u iznimnim slučajevima. Najveći smrtni greh koji čovek može da počini je da oduzme sebi život, jer posle toga, kažu, ne može da se pokaje nad svojim činom, kao što može čovek koji ubije drugog čoveka.

Po pravilu Srpska pravoslavna crkva ne služi opelo samoubicama:

– Izvršiti samoubistvo je smrtni greh, svaki greh Bog oprosti, al’ hulu na Duha Svetoga ne prašta, a to počini čovek koji se nikada ne ispovedi i čovek koji izvrši samoubistvo, jer je on pohulio na život, na Duha Svetoga – rekli su za Telegraf iz SPC.