Home Zanimljivosti “GODINAMA NIJE BRINUO O MAJCI”: Prvo oglašavanje Ane Ćurčić nakon javnih optužbi...

“GODINAMA NIJE BRINUO O MAJCI”: Prvo oglašavanje Ane Ćurčić nakon javnih optužbi – Pokušao da zataška…

155
0
Ana Curcic, Zvezdan Slavnic,
Ana Curcic, Zvezdan Slavnic,

Pokušao da zataška…

Detaljno je objasnila o čemu je reč!

Ana Ćurčić se po prvi put oglasila nakon navoda Zvezdana Slavnića da je zbog nje njegova majka izgubila pravo na penziju, te objasnila o čemu je zapravo reč.

Naime, Ćurčićeva je tokom njegovog boravka u rijalitiju preuzela brigu o njegovoj majci koja je boravila u domu, dok je dugi niz godina živela u zajednici sa sinom, Anom i njeno dvoje dece. Kako medijski rat između bivših partnera ne jenjava, novinari su kontaktirali Anu kako bi dobili informacije iz prve ruke.

– Kako gospodin Slavnić godinama nije vodio računa o svojoj majci, a o istoj smo brinule moja majka i ja, za šta i te kako imamo i dokaze i svedoke. Smatram da ne uvlačim nikoga u priču osim što se isti previše zabrinuo za svoju slobodu jer me je godinama maltretirao i tukao. Podnesena je krivična prijava za istog, a pre dva dana je tražio da me čuje kako bi mi objasnio da stanem sa ovim svim. Svako neka odgovara za svoje postupke, a zakon će doneti krajnju odluku . Takođe, svaki pismen covek zna da se firma u APR-u ne može otvoriti na silu, dalje ne bih ulazila u priču. Optužena sam da njegova majka nema penziju zbog mene, a podsetila bih da je potrebno pravo da se ostvari penzija, kao što uspostvaljen radni odnos. Mislim da se po ko zna koji put napravila zabuna, a ja sam javno osuđena od iste porodice po ko zna koji put, mislim da je ovde u pitanju pravo na socijalnu pomoć, a ne na penziju. I što se tiče najavljene tužbe svakako nemam ništa protiv, nema razloga da me o tome obaveštava putem Instagrama. Javno izrekao da sam neuračunljiva i danas mu je napisana tužba pored mnogih koje ima, sud zato i postoji. I da se razumemo već jednom, sve što imam rešavam na sudu i rijaliti napolju me ne interesuje – rekla je Ana Ćurčić.

Zakon Republike Srbije (član 19) je veoma jasan po ovom pitanju, s tim u vezi osiguranik stiče pravo na starosnu penziju:

1) kad navrši 65 godina života i najmanje 15 godina staža osiguranja

2) kad navrši 45 godina staža osiguranja

Podsetimo, Zvezdan je na svom Instagram profilu obavestio svoje pratioce o tužbi:

– Ovim putem želim da poručim dotičnoj gospođi Ćurčić da sve svoje lične ratove vodi mimo mene i da istog trenutka prekine da uvlači u celu svoju prljavu igru moju porodicu, a posebno moju majku – započeo je Slavnić, pa nastavio:

– Takođe joj poručujem da u što kraćem roku vrati svu moju i Slavičinu dokumentaciju, koju je nezakonito zadržala i da prekine da iznosi njene lične podatke u javnost, jer ću u suprotnom povući drastične mere i obratiti se nadležnim institucijama. Biću primoran da dotičnu tužim za psihičko i fizičko maltretiranje, kao i za neplaćene račune domu za koji sam obezbedio novac, kao i to da je manipulacijom dotična otvorila firmu, na ime moje majke, gde je napravljen veliki minus za koji Slavica nije znala i zbog tog duga sada ne može da ostvari pravo na penziju, za šta i te kako imam dokaze – naveo je on.

– Zahtevam da u roku od 3 dana svu dokumentaciju dostavi na adresu doma gde se nalazi moja majka – završio je Zvezdan.

S obzirom da je Ana podnela nekoliko tužbi protiv Zvezdana, očekivano je da će se njih dvoje uskoro naći oči u oči.