Home Zanimljivosti MAJKA PREKRŠILA ZAKON ZBOG BIVŠE SNAJKE: Anitina advokatica po nalogu upala u...

MAJKA PREKRŠILA ZAKON ZBOG BIVŠE SNAJKE: Anitina advokatica po nalogu upala u Matorinu kuću…

315
0
Jovana Tomic Matora,
Jovana Tomic Matora,

Anitina advokatica po nalogu upala u Matorinu kuću…

Anitina braniteljka se odmah oglasila nakon incidenta, te iznela važno saopštenje!

Advokatica aktuelne učesnice “Elite”, Anite Stanojlović, iznela je hitno saopštenje povodom ovih dešavanja, kada je pokušala da na miran način od porodice Jovane Tomić Matore preuzme Anitine lične stvari koje su u njihovom posedu.

Ona je od Matorine majke doživela negodovanje, te je neminovno da je po zakonu krivično gone. Ono što je majka Jovane Tomić iznela kao izgovor zbog čega ne želi da preda stvari će vas šokirati.

– Anita Stanojlović je deo svojih ličnih stvari (pasoš, sim karticu, mobilni telefon) pre ulaska u rijaliti poverila na čuvanje porodici Tomić, jer je u tom periodu imala izgrađen odnos poverenja sa imenovanom porodicom. Kako se njihov odnos poverenja u toku trajanja rijalitija narušio, a okolnosti u kojima se ona nalazi (zabrana napuštanja rijalitija do finala), Anita me je angažovala da u svojstvu advokata, odnosno njenog punomoćnika od porodice Tomić preuzmem njene lične stvari i da iste predam njenoj majci Angelini ili da pak iste čuvam u sefu svoje advokatske kancelarije do njenog izlaska iz rijaliti šou programa. Napominjem, da je situacija u kojoj stranka daje punomoćje advokatu za preduzimanje određenih radnji, u konkretnom slučaju preuzimanje ličnih stvari, jednaka kao da je stranka radnje preduzela lično, odnosno kao da je Anita sama preuzela svoje lične stvari – rekla je advokatica, pa nastavila:

– Pristupila sam na adresu u kojoj se nalazi porodična kuća Tomić, na ulaznim vratima primila je kolegu i mene gospođa Ana Tomić, razgovor smo obavili u dvorištu ispred vrata porodične kuće, gde smo joj na uvid dali Punomoćje za preuzimanje stvari, kojom prilikom je gospođa Ana potvrdila da su Anitine lične stvari kod nje ali je odbila da ih preda Anitinom advokatu uz obrazloženje da hoće njoj lično da ih da kako bi “pogledala Anitu u oči”. U želji da se ovaj spor reši mirnim putem predočili smo gospođi Tomić da i pored želje “da pogleda Anitu u oči” nema pravni osnov za dalje držanje ličnih stvari Anite, jer je ona punomoćjem izrazila volju da do njenog izlaska stvari budu poverene na čuvanje drugim licima. Svaki naš pokušaj da se ova situacija reši mirnim putem ostao je bez uspeha jer je gospođa Tomić bez ijednog pravnog osnova odbila da preda predmetne stvari. Ovakvim ponašanjem gospođa Tomić čini krivično delo. O svim činjenicama i okolnostima informisali smo policijske službenike policijske stanice Čukarica, policijska ispostava Železnik i u daljem zastupanju Anite preduzećemo sve pravne radnje u cilju sprečavanja dalje povrede Anitinih prava i pravnih interesa – poručila je advokatica Stanojlovićeve.

Podsetimo, društvene mreže preplavila je vest da je na posedu, tačnije u kući roditelja Jovane Tomić Matore, dogodio nezapamćen incident kada je jedna žena, navodno Anitina advokatica, bez ikakvog sudskog naloga, nasilno upala u kuću, tražeći odmah Anitine stvari. Po svemu sudeći, reč je o mobilnom aparatu.

Sve je navodno eskaliralo dok je majka Matore, koja se bori sa teškom bolešću, bila kod kuće. Ova hrabra žena, suočena sa karcinomom, bila je neprijatno iznenađena kada su nepoznati ljudi bez upozorenja upali u dnevni boravak, zahtevajući odmah Anitine lične stvari.

Incident je, dalje se navodi, odmah prijavljen policiji, koja je preuzela situaciju u svoje ruke. Očekuje se da će dalja istraga otkriti motive i identitet osoba koje su izvršile ovaj upad, a Matorona majka će imati pravnu podršku da se izbori sa ovim neprijatnim događajem.

Nasilje i nezakoniti upadi nikada ne smeju biti tolerisani, a sada je na pravosudnim organima da pronađu pravdu u ovom slučaju.