Home Vijesti Vojska Srbije oborila dron u regionu Kopaonika

Vojska Srbije oborila dron u regionu Kopaonika

963
0

Postrojbe Oružanih snaga Srbije su u poslijepodnevnim satima pravovremenom detekcijom i praćenjem neutralizirale komercijalnu bespilotnu letjelicu koja se kretala iz pravca Kopaonika prema Raškoj.

“Dron je oboren sredstvima elektronskog ometanja, u neposrednoj blizini vojnih objekata u garnizonu Raška”, saopćilaa je Vojska Srbije i dodala:
“U skladu s naredbom predsjednika Republike i vrhovnog zapovjednika Oružanih snaga Srbije Aleksandra Vučića, Vojska Srbije poduzima pojačane mjere otkrivanja, praćenja i neutraliziranja bespilotnih letjelica u blizini vojnih objekata.

Vojska Srbije nastavit će, u skladu s naredbom vrhovnog zapovjednika i predsjednika Republike, obarati sve bespilotne letjelice koje se zateknu u zoni zabrane letenja i u blizini vojnih objekata.

Podsjećamo, na području Merdara i u okolini Raške jučer su primijećeni nepoznati dronovi koji su osmatrali kasarne i položaje Vojske Srbije.

Vučić, koji je i vrhovni komandant oružanih snaga, naredio je da se sve neprijateljske bespilotne letjelice na teritoriji centralne Srbije budu momentalno uništene s ciljem spriječavanja daljih neprijateljskih aktivnosti.