Home Zdravlje Koja vrsta ishrane će vam pomoći da izgledate i osjećate se mlađe

Koja vrsta ishrane će vam pomoći da izgledate i osjećate se mlađe

148
0

Podrazumijeva se da ono što jedete značajno utječe na vaše zdravlje i izgled. Jedan način ishrane vam naročito može pomoći da izgledate i osjećate se mlađe.

Univerzitet u Teksasu dokazao je da mikrobiomi značajno utječu na raspoloženje i izgled osobe, prenosi magazin Eat This, Not That. Istraživanje je zapravo dokaz poznate izreke “Ono si šta jedeš”.
Nutricionistkinja Lauren Manaker kazala je da mediteranska ishrana, odnosno mediteranska dijeta pomaže ljudima da izgledaju mlađe i osjećaju se bolje u svojoj koži. Zašto je to tako? Ova dijeta, između ostalog, reguliše nivo šećera u krvi te smanjuje rizik od dijabetesa.

“Ovo nije dijeta namijenjena brzom skidanju kilograma. Ona prvenstveno sprečava srčana oboljenja i ranu smrt”, dodala je.

Konzumiranjem cjelovitih žitarica, sjemenki, orašastih plodova, povrća i voća oporavit ćete organizam.

“Ove zdrave namirnice spriječit će pojavu oksidativnog stresa i tako doprinijeti mladolikom izgledom i poboljšati vaše zdravstveno stanje”, rekla je.

Podsjećamo, mediteranska dijeta je petu godinu zaredom proglašena najboljom, prema podacima US News & World Report. Na drugom mjestu našla se DASH dijeta, čiji je cilj smanjenje unosa soli, dok je treću poziciju zauzela fleksitarijanska dijeta, koja podstiče vegetarijansku prehranu, ali je dovoljno fleksibilna da s vremena na vrijeme “dozvoli” jedenje hamburgera.

Previous articlePsihijatar otkrio šta je glavni krivac lošeg sna, riješite ga se u 15 minuta
Next articleJedna krvna grupa je najotpornija na većinu bolesti, sretnici su oni koji je imaju