Home Zdravlje Uklonite kristale mokraćne kiseline u zglobovima pomoću ovih 8 prirodnih lijekova

Uklonite kristale mokraćne kiseline u zglobovima pomoću ovih 8 prirodnih lijekova

2150
0

U slučaju visokih razina purina, mokraćna kiselina počinje se nakupljati u zglobovima, što dovodi do stvaranja kristala mokraćne kiseline koji podržavaju razvoj vrste artritisa, poznatog kao giht.

Giht najčešće pogađa starije osobe, a uzrokuje jaku bol, ali i druge simptome poput oticanja, napetosti i crvenila u nožnim palcima i rukama.

Giht može zahvatiti i druge dijelove tijela, uključujući koljena, laktove, ramena i gležnjeve. Ipak, postoje posebno učinkoviti prirodni lijekovi koji vam mogu pomoći u liječenju ovih simptoma i gihta.

Prije svega treba navesti uzroke gihta, a ovo su najčešći:

Genetika
Hipertenzija
Konzumacija alkohola
Pretilost
Leukemija
Psorijaza
Smanjenje mokraćne kiseline u zglobovima

Giht se razvija kada je tijelo prisiljeno preraditi prekomjerne razine proteina iz crvenog mesa ili slične hrane. Obično se većina njih uklanja iz tijela putem znoja i urina, ali ostali ostaju i ako su u visokim razinama, pohranjuju se u određenim područjima.

Za sprječavanje stvaranja kristala mokraćne kiseline od velike je važnosti biti svjestan činjenice da je giht uglavnom posljedica nepravilne prehrane.

Stoga se fokusirajte na namirnice s niskim udjelom purina i visokim udjelom vode, poput krastavaca, jer 100 gr sadrži 7 mg purina. Druge namirnice bogate vodom uključuju jagode, tikvice, tikve, lubenice i druge.

Štoviše, trebali biste povećati unos vode i održavati tijelo hidriranim. To će vam pomoći ukloniti kristale mokraćne kiseline iz tijela.

Sljedeći prirodni lijekovi bit će od velike pomoći u smanjenju razine mokraćne kiseline u zglobovima i krvi:

Uzmite zrelu rajčicu i iscijedite sok. Pijte ovaj sok tri puta dnevno.
Prokuhajte pola litre vode i dodajte pola glavice luka, 50 gr kupusa i 3 grančice peršina. Ostavite ih na vatri 15 minuta, a zatim ih uklonite. Procijediti i ostaviti da se ohladi. Zatim dodajte sok od jednog limuna i popijte smjesu neposredno prije ručka.
Pomiješajte 3 jušne žlice sojinog ulja i 3 jušne žlice ulja ružmarina te tom kombinacijom izmasirajte zahvaćeno područje.
U 1 l vode dodati pola glavice luka i prokuhati. Ostavite smjesu 5 minuta i utrljajte je. Dodajte malo meda i pijte lijek tri puta dnevno.
U sokovniku pomiješajte jedan mango, 4 mrkve, 30 gr jagoda i krišku ananasa. Ovu mješavinu konzumirajte ujutro, na prazan želudac, te navečer, u slučaju pogoršanja simptoma.
U malo vode dodajte klip kukuruza i kuhajte 10 minuta. Zatim procijedite i pijte smjesu 3 puta dnevno.
Stavite 2 žlice bazginih cvjetova u ½ litre prokuhane vode i poklopite. Nakon 10 minuta procijedite tekućinu i ostavite da se ohladi. Dodajte med po ukusu i konzumirajte lijek svaki dan.
U 1 l vode dodajte 30 gr brusnica i kuhajte 5 minuta. Procijedite i pijte 3 puta dnevno.
Štoviše, sljedeći prirodni recept bit će od velike pomoći u liječenju gihta:

Sastojci

1 srednji krastavac
1 kriška limuna
1 žličica naribanog korijena đumbira
2 stabljike celera
upute:

Krastavac i celer narežite na ploške pa ih u blenderu pomiješajte s ostalim sastojcima. Miješajte dok ne dobijete sok glatke konzistencije.

Koristiti:

Pijte ovaj prirodni lijek 1 do 3 puta dnevno, a za najbolji učinak svakako ga konzumirajte ujutro na prazan želudac.

Nadalje, pridržavajte se zdrave prehrane i redovito vježbajte za liječenje simptoma gihta.